Overheerlijk Homemade Naanbrood - Geenaardappels.nl

Homemade Naanbrood

Homemade Naanbrood

Maak een heerlijk, luchtig en zacht Naanbrood met dit recept.

Naan is een brood dat van tarwemeel wordt gemaakt. De naan is het belangrijkste bijgerecht bij maaltijden in India.

Traditioneel worden ze gebakken in een zeer hete tandoor oven van klei, met houtskool of houtvuur. De tandoor oven behoudt een zeer hoge warmte, tot 480 °C en vult daarom de binnenkant van het platte brood met luchtbellen en bakt ze tot in de perfectie.

In een moderne keuken hebben we geen tandoor oven, maar je kunt thuis naan maken met een hete koekenpan op de fornuisstop of bakken in de oven.

Onderstaand recept is op basis van een koekenpan.

De naan wordt buitengewoon lekker, zacht, gezwollen, luchtig, met de prachtige goudbruine vlekken op het oppervlak. Ze smaken net als de beste Indiase buffetrestaurants!

Voorbereidingstijd: 1 uur en 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Moeilijkheid: gemiddeld
Aantal personen: 4
Type gerecht: bijgerecht


Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Schaal/kom (2x)
  • Deegroller

Ingrediënten:

  • 2 theelepels gist
  • 1 theelepel suiker
  • ½ kop water
  • 2½-3 koppen bloem (maida bloem)
  • ½ theelepel zout
  • ¼ kop sesamolie
  • ⅓ kop yoghurt
  • 1 ei
Bereiding:
  1. Combineer de gist, suiker en water in een klein schaaltje.
  2. Even roeren en een paar minuten laten rusten.
  3. Vervolgens de olie, yoghurt en ei toevoegen en goed doorroeren.
  4. Doe in een andere schaal 1 kop bloem en meng dit met het zout.
  5. Voeg vervolgens de mix uit het andere schaaltje toe en roer het geheel goed door elkaar.
  6. Ga door met het toevoegen van bloem, een halve kop per keer, tot je het geheel niet langer met een lepel kunt roeren.
  7. Vanaf dat punt haal je het deeg uit de kom en leg je dit op een, licht met bloem bestoven, oppervlak.
  8. Kneed het deeg en voeg, indien nodig, bloem toe om te voorkomen dat het deeg plakkerig wordt. Het deeg moet soepel en zacht zijn. Zorg ervoor dat je niet teveel bloem toevoegt anders kan het deeg droog en stijf worden.
  9. Leg een handdoek over het deeg en laat het rijzen, ongeveer een uur.
  10. Na het rijzen van het deeg verdeel je het in 8 gelijke delen en maak je van elk deel een kleine ronde bal.
  11. Verhit een pan (anti aanbak) op middelhoog vuur.
  12. Rol elke bal uit tot een ovaal (bestrijk het deeg met gesmolten ghee, optioneel) en plaats deze in de hete pan.
  13. Bak het brood goudbruin en wanneer er bubbels ontstaan draai je het om en bak je ook de andere zijde goudbruin.
  14. Leg het gebakken naanbrood op een schaal en bedek deze met een handdoek om het lekker warm en zacht te houden.

Tip:

Combineer de naan met heerlijke curry’s.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-