3 Zuid-Indiase kippensoep Recepten Deel 1 - Geenaardappels.nl

3 Zuid-Indiase Kippensoep Recepten deel 1

3 Zuid-Indiase Kippensoep Recepten deel 1

Deze recepten voor kippensoep zijn makkelijk te maken en ook perfect voor de winter.

3 Zuid-Indiase kippensoep Recepten Deel 1

In dit drieluik bespreken wij de komende weken enkele Zuid Indiase recepten.

De Zuid-Indiase keuken biedt een aantal heerlijke recepten voor kippensoep - uniek voor elke staat in Zuid-India en perfect om jezelf warm te houden tijdens dit pittige winterseizoen.

Deze recepten voor kippensoep zijn makkelijk te maken en ook perfect voor de winter.

Zuid-India is een paradijs voor alle fijnproevers die er zijn. De geur van knapperige dosa's, vada's, sponsachtige idlis, het geluid van sputterende mosterdzaadjes in aromatische kokosolie, de smaak van gloeiend hete sambar gemaakt met verse en voedzame groenten en peulvruchten. Zuid-Indiaas eten is ongetwijfeld een echte traktatie voor de smaakpapillen.

Hoewel deze keuken bekend staat om al deze alomtegenwoordige delicatessen, is het veel meer dan dat. Het biedt ook een aantal heerlijke recepten voor kippensoep - uniek voor elke staat in Zuid-India en zijn perfect om jezelf warm te houden tijdens dit pittige winterseizoen.

Ja, je hebt ons gehoord! Recepten zoals Chettinad-soep uit Tamil Nadu, Kozhi rasam uit Kerala en meer. Dus nu is het tijd om deze recepten te leren en ze thuis uit te proberen.

In dit eerste deel maken wij Chettinad Kip Rasam:

De Zuid-Indiase keuken heeft tientallen rasam-recepten onder de riem! Een daarvan is dit recept voor Chettinad-kiprasam. Dit rasam-recept is een verrukkelijke traktatie die je ziel zeker zal troosten, naast het tintelen van de smaakpapillen.

Als we het hebben over rustgevende gerechten om onze ziel te verwarmen en de immuniteit te versterken, zoals soepen en stoofschotels, neemt Zuid-Indiase rasam ook een speciale plaats in.

Het koude weer doet ons rillen en we kunnen onszelf niet weerhouden om alle warme en donzige dingen in handen te krijgen. Of het nu gaat om vers gezette cappuccino, heerlijke warme chocolademelk of gloeiend hete soepen, onze keukenplanken staan ​​al vol met al dat soort winterbenodigdheden.

Behalve dat we onszelf opwarmen met ons favoriete voedsel, moeten we ook bedenken dat dit ook de tijd is waarop de meesten van ons vatbaar zijn voor verkoudheid en hoesten. En dit is het moment waarop we onze immuniteit het meest moeten versterken.

Als we het hebben over rustgevende gerechten om onze ziel te verwarmen en de immuniteit te versterken, zoals soepen en stoofschotels, neemt Zuid-Indiase rasam ook een speciale plaats in.

Een kom vol rasam is een troostmaaltijd die altijd een welkome traktatie is als we ons niet lekker voelen en onze smaakpapillen weigeren te reageren op zelfs de rijkste van andere gerechten.

Van eenvoudige op linzen gebaseerde tot peperige of knoflook, we kunnen zelfs experimenteren met het vlees, waaronder rasam met zeevruchten, zoals de krab rasam, die in delen van Tamil Nadu wordt gevonden.

Naast het helpen van de spijsvertering en het opwarmen van ons in het koude winterseizoen, bevat rasam ook veel immuniteit verhogende ingrediënten!

We hebben hier een vurig rasam-recept uit de regio Chettinad dat niet alleen eiwitrijk is, maar ook immuniteit verhogende ingrediënten zoals gember en knoflook bevat.

Chettinad-kiprasam is een verrukkelijke traktatie die je ziel zeker zal troosten, naast het tintelen van de smaakpapillen! De Chettinad-keuken staat bekend als een van de meest pittige in India en de gerechten staan bekend als extreem vurig.

Dit recept heeft kip gekookt in specerijen en kruiden, en gecombineerd met vers gemaakt rasampoeder, dat vol zit met kruiden die je smaakpapillen zullen prikkelen! Boordevol gember, knoflook, peperkorrels en kurkuma, dit is ook een uitstekend recept bij verkoudheid.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Moeilijkheid: gemiddeld
Aantal personen: 4 personen
Type gerecht: voorgerecht

Benodigdheden:

(Druk)kookpan
Koekenpan

Ingrediënten:

Voor rasampoeder:

Bereiding:

  1. Kook de kip door hem eerst schoon te maken en te wassen.
  2. Voeg vervolgens de kip met de sjalotten, tomaat, kurkumapoeder, chilipoeder en zout toe aan water in een snelkookpan.
  3. Kook onder druk tot 2 fluittonen en laat het dan ongeveer 10 minuten sudderen.
  4. Bereid nu het rasampoeder voor door toor dal te roosteren met alle andere kruiden, waaronder venkelzaad, peperkorrels, komijn, korianderpoeder en pepers en vermaal ze vervolgens om poeder te maken.
  5. Voeg in dezelfde mix knoflook en ui toe en maal samen.
  6. Voeg het rasampoeder toe aan de gekookte kip.
  7. Breng op smaak met zout en breng de rasam aan de kook.
  8. Garneer de rasam met wat vers gehakte korianderblaadjes voordat je hem warm serveert.

Je kunt de rasam op smaak brengen met een tadka mosterdblad, pepers en hing als je het pittiger wilt.

Probeer dit verleidelijke, hartverwarmende rasam-recept thuis om de immuniteit te versterken en verkoudheid te bestrijden.

 

Bron: food.ndtv.com

 

Producten besproken in dit artikel:

Glutenvrij
Chakra Kashmiri Chilipoeder
 
 
         

Chakra Kashmiri Chilipoeder

Kashmiri chilipoeder is gemaakt van de beste kwaliteit India..
€2,69
Glutenvrij
Chakra Turmeric Powder (Kurkuma Poeder)
 
 
         

Chakra Turmeric Powder (Kurkuma Poeder)

Kurkuma poeder is een specerij welke de gele kleur geeft aan..
€1,95
Native Food Pink Rock Salt Powder (Himalaya zout), 500 gr
 
 
         

Native Food Pink Rock Salt Powder (Himalaya zout), 500 gr

Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoe..
€2,99
Udhaiyam Toor Dhal (Linzen), 1 kg
 
 
         

Udhaiyam Toor Dhal (Linzen), 1 kg

Linzen zijn een standaard ingrediënt in de Indiase keuken. ..
€3,97
Glutenvrij
Chakra Black Pepper (Zwarte Peper)
 
 
         

Chakra Black Pepper (Zwarte Peper)

Zwarte peper wordt in India in de zon gedroogd en na een zor..
€2,75

 

Glutenvrij
Chakra Coriander Powder - Korianderpoeder (ketoembar)
 
 
         

Chakra Coriander Powder - Korianderpoeder (ketoembar)

Korianderpoeder, ook wel bekend als ketoembar of dhania, is ..
€2,39
Glutenvrij
Chakra Dried Ginger Powder (Gemberpoeder), 100 gr
 
 
         

Chakra Dried Ginger Powder (Gemberpoeder), 100 gr

Voeg met het gemberpoeder een frisse en scherpe smaak aan je..
€2,19
Glutenvrij
Chakra Fennel (Venkelzaad)
 
 
         

Chakra Fennel (Venkelzaad)

Venkelzaad is de gedroogde vruchten van een plant. Deze inte..
€2,45
Glutenvrij
Chakra Cumin (Komijnzaad)
 
 
         

Chakra Cumin (Komijnzaad)

Komijn is een essentieel ingrediënt bij het bereiden van cu..
€2,35
Chakra Dry chillies (gedroogde pepers)
 
 
         

Chakra Dry chillies (gedroogde pepers)

Gedroogde chillies / gedroogde pepers kunt u gebruiken in uw..
€1,99

 

+ 1 GRATIS
Chakra Garlic Paste (Knoflook), 300 gr
 
 
         

Chakra Garlic Paste (Knoflook), 300 gr

Deze zurige knoflook paste past ideaal bij diverse Indiase g..
€2,99
       

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-