Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Deze recepten voor kippensoep zijn makkelijk te maken en ook perfect voor de winter.
In dit drieluik bespreken wij de komende weken enkele Zuid Indiase recepten.
De Zuid-Indiase keuken biedt een aantal heerlijke recepten voor kippensoep - uniek voor elke staat in Zuid-India en perfect om jezelf warm te houden tijdens dit pittige winterseizoen.
Deze recepten voor kippensoep zijn makkelijk te maken en ook perfect voor de winter.
Zuid-India is een paradijs voor alle fijnproevers die er zijn. De geur van knapperige dosa's, vada's, sponsachtige idlis, het geluid van sputterende mosterdzaadjes in aromatische kokosolie, de smaak van gloeiend hete sambar gemaakt met verse en voedzame groenten en peulvruchten. Zuid-Indiaas eten is ongetwijfeld een echte traktatie voor de smaakpapillen.
Hoewel deze keuken bekend staat om al deze alomtegenwoordige delicatessen, is het veel meer dan dat. Het biedt ook een aantal heerlijke recepten voor kippensoep - uniek voor elke staat in Zuid-India en zijn perfect om jezelf warm te houden tijdens dit pittige winterseizoen.
Ja, je hebt ons gehoord! Recepten zoals Chettinad-soep uit Tamil Nadu, Kozhi rasam uit Kerala en meer. Dus nu is het tijd om deze recepten te leren en ze thuis uit te proberen.
De Zuid-Indiase keuken heeft tientallen rasam-recepten onder de riem! Een daarvan is dit recept voor Chettinad-kiprasam. Dit rasam-recept is een verrukkelijke traktatie die je ziel zeker zal troosten, naast het tintelen van de smaakpapillen.
Als we het hebben over rustgevende gerechten om onze ziel te verwarmen en de immuniteit te versterken, zoals soepen en stoofschotels, neemt Zuid-Indiase rasam ook een speciale plaats in.
Het koude weer doet ons rillen en we kunnen onszelf niet weerhouden om alle warme en donzige dingen in handen te krijgen. Of het nu gaat om vers gezette cappuccino, heerlijke warme chocolademelk of gloeiend hete soepen, onze keukenplanken staan al vol met al dat soort winterbenodigdheden.
Behalve dat we onszelf opwarmen met ons favoriete voedsel, moeten we ook bedenken dat dit ook de tijd is waarop de meesten van ons vatbaar zijn voor verkoudheid en hoesten. En dit is het moment waarop we onze immuniteit het meest moeten versterken.
Als we het hebben over rustgevende gerechten om onze ziel te verwarmen en de immuniteit te versterken, zoals soepen en stoofschotels, neemt Zuid-Indiase rasam ook een speciale plaats in.
Een kom vol rasam is een troostmaaltijd die altijd een welkome traktatie is als we ons niet lekker voelen en onze smaakpapillen weigeren te reageren op zelfs de rijkste van andere gerechten.
Van eenvoudige op linzen gebaseerde tot peperige of knoflook, we kunnen zelfs experimenteren met het vlees, waaronder rasam met zeevruchten, zoals de krab rasam, die in delen van Tamil Nadu wordt gevonden.
Naast het helpen van de spijsvertering en het opwarmen van ons in het koude winterseizoen, bevat rasam ook veel immuniteit verhogende ingrediënten!
We hebben hier een vurig rasam-recept uit de regio Chettinad dat niet alleen eiwitrijk is, maar ook immuniteit verhogende ingrediënten zoals gember en knoflook bevat.
Chettinad-kiprasam is een verrukkelijke traktatie die je ziel zeker zal troosten, naast het tintelen van de smaakpapillen! De Chettinad-keuken staat bekend als een van de meest pittige in India en de gerechten staan bekend als extreem vurig.
Dit recept heeft kip gekookt in specerijen en kruiden, en gecombineerd met vers gemaakt rasampoeder, dat vol zit met kruiden die je smaakpapillen zullen prikkelen! Boordevol gember, knoflook, peperkorrels en kurkuma, dit is ook een uitstekend recept bij verkoudheid.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Moeilijkheid: gemiddeld
Aantal personen: 4 personen
Type gerecht: voorgerecht
Benodigdheden:
(Druk)kookpan
Koekenpan
Ingrediënten:
Voor rasampoeder:
Bereiding:
Je kunt de rasam op smaak brengen met een tadka mosterdblad, pepers en hing als je het pittiger wilt.
Probeer dit verleidelijke, hartverwarmende rasam-recept thuis om de immuniteit te versterken en verkoudheid te bestrijden.
Bron: food.ndtv.com
|
|
|
|
|
|
Reacties
Wees de eerste om te reageren...