Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Deze dikke, vette vis combineert supergoed met aromatische kruiden.
Wat is het eerste soort eten dat in ons opkomt als we aan Indiaas eten denken? Ongetwijfeld zal curry voor velen van ons het eerst opkomen. De curry’s worden op smaak gebracht met diverse kruiden en specerijen. Deze zijn natuurlijk ook afzonderlijk te gebruiken voor onze eigen creaties.
Heb je ooit kerriekruiden in vis of groenten gewreven en gegrild of geroosterd? Of je favoriete vissoep gemaakt maar in plaats daarvan andere kerriekruiden toegevoegd?
Zo kan makreel ook op geheel eigen wijze smaak worden gegeven.
Juli is een geweldige tijd voor makreel. Deze mollige, vette vissen zijn heerlijk te bereiden met aromatische kruiden. En terwijl menig een makreel normaal gesproken alleen barbecuet of grilled met een beetje boter en citroen, geven we hem vandaag een paar extra smaken om zijn rijke en robuuste smaakprofiel naar voren te brengen.
Meng in een keukenmachine een beetje gepelde gember, met wat teentjes knoflook, verse chilipeper, olijfolie en een snufje kurkuma.
Mix tot een gladde pasta. Houdt je van chili- of knoflooksmaak, voeg dan een beetje meer van een van deze toe. Wees echter voorzichtig met de kurkuma, want te veel zal de marinade bitter maken.
Bron:
Irishtimes.com JP McMahon
Reacties
Wees de eerste om te reageren...