Indian Dhal Curry - Geenaardappels.nl

Indian Dhal Curry

Indian Dhal Curry

Een heerlijke Indiase curry op basis van linzen.

Dahl Curry is een Indiaas gerecht wat wordt bereid met linzen (peulvruchten) in combinatie met typisch Indiase kruiden. Het is een heerlijk vegetarisch bijgerecht wat goed samengaat met rijst, naanbrood en raita.

Voor deze Dahl curry kun je rode of gele linzen gebruiken. Beide keren wordt de curry zeer smakelijk. Dit eenvoudig bijgerecht is snel te bereiden.

 

Voorbereidingstijd: eventueel over de nacht weken van de linzen
Bereidingstijd: 20 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 3-4 personen
Type gerecht: bijgerecht

 

Benodigdheden:

  • Braadpan
  • Kookpan

Ingrediënten:

Bereiding: 

  1. Laat de linzen eventueel een nacht weken.
  2. Kook deze met 1 theelepel zout, ¾ theelepel kurkuma en 1 theelepel chilipoeder in een kookpan.
  3. Bak in de braadpan de ui samen met de knoflook/gember paste.
  4. Wanneer de ui zacht wordt voeg de gesneden tomaat erbij.
  5. Kook dit tot de tomaat zacht is.
  6. Doe de gekookte linzen erbij samen met 2 theelepels garam masala.
  7. Laat alles lekker 10 minuten pruttelen totdat het een beetje ingekookt is.


Tip:

In plaats van de kokosmelk kan er ook gekozen worden voor yoghurt.
Combineer de curry met rijst of naanbrood.

 

Reacties

  1. Christiaan Christiaan

    Ipv rijst maakte ik het met gnocchi. Voegde ook wat rundergehakt en roerei toe. Erg lekker. Vooral de tweede dag!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-