Recept Andhra Stijl Kip Kadhi
Kip Kadhi is een heerlijke en smaakvolle Indiase curry gemaakt met jus op basis van kip en yoghurt. Andhra Stijl Kip Kadhi staat bekend om zijn pittige en aromatische smaken. Hier is een eenvoudig recept voor het maken van Kip Kadhi Andhra Stijl:
Voorbereidingstijd: 30 minuten tot enkele uren
Bereidingstijd: 45 minuten
Moeilijkheid: gemiddeld
Type gerecht: diner
Benodigdheden:
- Mengkommen: Voor het marineren van kip en het bereiden van het besan-yoghurtmengsel.
- Snijplank en mes: voor het hakken van uien, groene pepers en andere ingrediënten.
- Pan of koekenpan: Voor het koken en bruinen van de gemarineerde kip.
- Grote pot of Kadhai: Voor het bereiden van de kadhi en het combineren van de gekookte kip met de jus.
- Garde of lepel: voor het mengen van de besan en yoghurt, het roeren van de kadhi en andere roerbehoeften.
- Kooklepels: Voor het sauteren, roeren en opscheppen van de kadhi.
- Maatlepels en kopjes: voor het nauwkeurig afmeten van kruiden en andere ingrediënten.
- Tang of schuimspaan: Voor het hanteren en overbrengen van de stukken kip.
- Serveerwaren: Borden of kommen voor het serveren van de Chicken Kadhi.
- Optioneel - Snelkookpan: Als u het kookproces van de kip wilt versnellen, kunt u een snelkookpan gebruiken.
Ingrediënten voor Andhra Kip Kadhi:
Voor het marineren van kip:
- 500 gram kip, in stukjes gesneden
- 1 kopje dikke yoghurt
- 1 eetlepel gember-knoflookpasta
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel rode chilipoeder
- Zout naar smaak
Voor Kadhi:
- 1 kop besan (gram bloem)
- 2 kopjes dikke yoghurt
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel komijnzaad
- 2-3 gedroogde rode pepers
- 1 takje curryblaadjes
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 eetlepel gember-knoflookpasta
- 2 groene pepers, gehakt
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel rode chilipoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- Zout naar smaak
- 1 eetlepel tamarindepulp (aanpassen aan smaak)
- Verse korianderblaadjes ter garnering
Bereiding van Andhra Kip Kadhi:
Kip marineren:
- Meng in een kom yoghurt, gember-knoflookpasta, kurkumapoeder, rode chilipoeder en zout tot een gladde marinade.
- Voeg de stukken kip toe aan de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
- Laat het minimaal 30 minuten marineren of zet het een paar uur in de koelkast voor een betere smaakabsorptie.
Kip koken:
- Verhit olie in een pan. Voeg de gemarineerde kip toe en bak tot deze aan alle kanten goudbruin kleurt.
- Opzij zetten.
Kadhi bereiden:
- Klop de besan en de yoghurt in een mengkom tot een gladde massa, zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan.
- Verhit olie in een grote pan. Voeg mosterdzaad, komijnzaad, gedroogde rode pepers en curryblaadjes toe. Laat ze spetteren.
- Voeg gehakte uien toe en bak tot ze goudbruin zijn.
- Voeg gember-knoflookpasta en gehakte groene pepers toe. Bak gedurende 2 minuten tot het rauwe aroma verdwijnt.
- Zet het vuur lager en voeg kurkumapoeder, rode chilipoeder en korianderpoeder toe. Roer goed om te voorkomen dat de kruiden verbranden.
- Giet het mengsel van besan en yoghurt in de pot en roer voortdurend om klontjes te voorkomen.
- Voeg zout en tamarindepulp toe. Pas de consistentie aan door indien nodig water toe te voegen.
- Breng de kadhi aan de kook en voeg dan de gekookte stukjes kip toe. Laat 15-20 minuten op laag vuur sudderen tot de kip gaar is en de kadhi dikker wordt.
- Garneer met verse korianderblaadjes.
Serveer de Chicken Kadhi Andhra Style warm met gestoomde rijst of Indiaas brood (roti/naan). Geniet van de pittige en pittige smaken van deze heerlijke curry in Andhra-stijl!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...