Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Een traditioneel Zuid-Indiaas gerecht.
Een traditioneel Zuid-Indiaas gerecht dat ook bekend staat als masala dosa is populair in het hele land, gemaakt van een beslag griesmeel en rijstmeel dat tot een dunne zurige pannenkoek wordt gebakken.
Met zijn enorme populariteit zijn er ook enkele variaties op het gerecht, zoals mysore masala dosa, rava masala dosa, ui masala dosa en papier masala dosa. Het wordt meestal geconsumeerd als een snelle snack of als onderdeel van een maaltijd van de dag.
Masala dosa heeft zelfs de lijst behaald van 10 voedingsmiddelen om te proberen voordat je sterft, nageleefd door de Huffington Post, naast beroemde gerechten zoals Pekingeend, moussaka en BBQ-ribben.
De groenten sambar is te bereiden met groenten naar keuze. Of maak het je nog gemakkelijker met onze kant en klare thokku.
Voorbereidingstijd: 0 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheid: gemiddeld
Aantal personen: 4 personen
Type gerecht: bijgerecht, ontbijt, snack
Indicatie voedingswaarden per portie:
Energie: 399,4 kJ / 95,4 Kcal
Eiwit: 3,28 g
Koolhydraten: 19,86 g
Waarvan suikers: 0 g
Vet: 0,12 g
Waarvan verzadigd: 0,05 g
Vezels: 0,98 g
Natrium: 316,85 mg
Zout: 0,8 g
Benodigdheden:
(Snel)kookpan
Dosa tawa of koekenpan
Kadai of pan
Soep-/pollepel
Ingrediënten:
Rava Dosa:
Sambar:
Thokku:
Bereiding:
Tips:
Als alternatief kan de dosa worden gevuld met aardappelen, uien en mosterdzaadjes.
Het gerecht wordt vaak gegarneerd met geraspte kokos en gehakte koriander.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...