Recept Rava Dosa met Sambar - Geenaardappels.nl

Recept: Rava Dosa met Sambar

Recept: Rava Dosa met Sambar

Een traditioneel Zuid-Indiaas gerecht.

Recept: Rava Dosa met Sambar

Een traditioneel Zuid-Indiaas gerecht dat ook bekend staat als masala dosa is populair in het hele land, gemaakt van een beslag griesmeel en rijstmeel dat tot een dunne zurige pannenkoek wordt gebakken.

Met zijn enorme populariteit zijn er ook enkele variaties op het gerecht, zoals mysore masala dosa, rava masala dosa, ui masala dosa en papier masala dosa. Het wordt meestal geconsumeerd als een snelle snack of als onderdeel van een maaltijd van de dag.

Masala dosa heeft zelfs de lijst behaald van 10 voedingsmiddelen om te proberen voordat je sterft, nageleefd door de Huffington Post, naast beroemde gerechten zoals Pekingeend, moussaka en BBQ-ribben.

De groenten sambar is te bereiden met groenten naar keuze. Of maak het je nog gemakkelijker met onze kant en klare thokku.

Voorbereidingstijd: 0 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheid: gemiddeld
Aantal personen: 4 personen
Type gerecht: bijgerecht, ontbijt, snack


Indicatie voedingswaarden per portie:

Energie: 399,4 kJ / 95,4 Kcal
Eiwit: 3,28 g
Koolhydraten: 19,86 g
Waarvan suikers: 0 g
Vet: 0,12 g
Waarvan verzadigd: 0,05 g
Vezels: 0,98 g
Natrium: 316,85 mg
Zout: 0,8 g


Benodigdheden:

(Snel)kookpan
Dosa tawa of koekenpan
Kadai of pan
Soep-/pollepel


Ingrediënten:

Rava Dosa:

Sambar:

Thokku:

Bereiding:

  1. Week de rode linzen in ca. 250 ml water.
  2. Voeg de Rava Dosa Mix en het water bij elkaar en mix het beslag goed door elkaar.
  3. Zet dit voor ca. 5 tot 10 minuten opzij.
  4. Kook de rode linzen 10 minuten in de snelkookpan en zet dit apart.
  5. Voeg aan de Rava Dosa mix nog de gesneden ui, groene chili en currybladeren toe en laat dit nog enkele minuten inwerken.
  6. Verhit olie in een kadai of pan en voeg de mosterd en enkele currybladeren toe.
  7. Voeg de bereide groenten toe.
  8. Laat dit 1 minuut doorbakken en voeg hierna de gesneden tomaten
  9. Laat dit door sudderen totdat tomaat bijna een puree vormt en voeg dan de tamerinde paste toe.
  10. Voeg de Sambar poeder en de gekookte linzen toe en kook dit door totdat het een egale puree vormt.
  11. Zet in de tussentijd de dosa tawa of koenpan op het vuur en smeer deze in met een beetje olie.
  12. Giet een volle soeplepel van de Rava Dosa mix in de pan en bak de dosa’s totdat deze knapperig de goudbruin gebakken zijn.
  13. Voeg aan de sambar zout naar smaak toe.
  14. Voeg hier als laatste de korianderblaadjes toe.
  15. Serveer de warme Rava Dosa met de warme Sambar apart in een kom.

Tips:

  • Als alternatief kan de dosa worden gevuld met aardappelen, uien en mosterdzaadjes.

  • Het gerecht wordt vaak gegarneerd met geraspte kokos en gehakte koriander.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-