- Geplaatst op
- Door Geenaardappels.nl
- Geplaatst in
Diner, Recepten
-
0
Maak een heerlijke zachte en pluizige chana dal dhokla.
Vegan Recept: Chana Dal Dhokla
Maak een heerlijke zachte en pluizige chana dal dhokla met een aromatische tempering. Afgewerkt met kokos.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheid: gemiddeld
Aantal personen: 4
Type gerecht: diner
Benodigdheden:
Stomer
Bakvorm
2x Kom
koekenpan
Ingrediënten:
- 250 Gram Channa dal (gesplitste Bengaalse kikkererwten)
- 50 ml Yoghurt
- Suiker
Voor het temperen:
- 20 ml olie
- 5 gram mosterdzaad
- 3 gram rode pepers
- 2 gram asafoetida
- 20 ml water
- 5 ml citroensap
- Zout
- 10 gram groene pepers, fijngesneden
- 20 gram korianderblaadjes, fijngesneden
- 10 gram gember, fijngesneden
- 10 gram kurkuma
- 3 gram baksoda
Om te garneren:
- Kokos, geraspt
- Korianderblaadjes, fijngesneden
Voorbereiding:
- Week de linzen minimaal 2 uur in water en meng ze met de yoghurt tot de consistentie van pannenkoekenbeslag.
- Meng de suiker erdoor en laat op een warme plaats een nacht fermenteren.
- Meng in een andere kom de baksoda met olie en laat dit op een koele plaats staan.
Bereiding:
- Meng de overige ingrediënten door het beslag nadat het is gefermenteerd.
- Vet een vorm of een ander geschikte bak in en plaats het in een stomer.
- Voeg de baksoda toe aan het beslag en meng goed tot het licht en luchtig is.
- Giet het beslag onmiddellijk in de voorbereide vorm.
- Dek het af en stoom het gedurende 20 minuten.
- Verwijderen, afkoelen en in blokjes snijden.
- Verhit olie in een pan en voeg de mosterdzaadjes toe, voeg bij het knetteren de rest van de temperingrediënten toe.
- Giet dit vervolgens over de dhokla blokjes.
- Garneer met geraspte kokos en korianderblaadjes.
Producten besproken in dit artikel:
Reacties
Wees de eerste om te reageren...