Vegan Recept: Rajma
Het lijkt een lastig vooruitzicht om Indiase recepten te vinden die honderd procent plantaardig zijn - we hebben de neiging om onze kip en zuivel lekker te vinden.
Maar er is een hele schat aan fantastische recepten die volledig veganistisch zijn zonder een vreemde Indo-westerse draai.
Geserveerd met rijst, is rajma volledig veganistisch als je het kleine beetje verse room eruit haalt dat je normaal gesproken zou gebruiken om te garneren.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 2
Type gerecht: diner
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 ui, gesnipperd
- 1 tomaat, in stukjes
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels gehakte verse gemberwortel
- 1 kopje rode kidneybonen (een nacht geweekt en uitgelekt)
- 1 theelepel peper
- Zout naar smaak
- 6 takjes koriander, fijngehakt
- 2 theelepels amandelolie
Bereiding:
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Verlaag het vuur tot medium-laag.
- Voeg de uien toe en kook deze tot ze zacht en doorschijnend zijn gedurende ongeveer drie minuten.
- Roer de tomaten erdoor en kook ze ongeveer vijf minuten tot ze bijna droog zijn.
- Roer knoflook en gember erdoor en laat het drie minuten koken.
- Voeg kidneybonen, peper en zout toe.
- Roer langzaam water in de pan, 1 tot 2 eetlepels per keer, totdat je jus de gewenste consistentie heeft bereikt.
- Garneer met koriander en overgiet royaal over een bord gestoomde rijst.
Producten besproken in dit artikel:
Reacties
Wees de eerste om te reageren...