Vingergierst staat bekend om haar zeer hoge voedingswaarden. Ragi is een rijke bron van calcium, kalium, ijzer, eiwitten, vezels en andere mineralen. Ragi is van nature glutenvrij.
Proso gierst heeft een eiwitgehalte wat vergelijkbaar met dat van tarwe, maar het aandeel van essentiële aminozuren (leucine, isoleucine en methionine) is aanzienlijk hoger in proso-gierst.
Grote gierst (Cholam) gierst reguleert de bloedsuikerspiegel. Het dagelijks consumeren van de gierst vermindert maagproblemen omdat het licht verteerbaar is. Het is een gezond alternatief voor rijst.
Boerengierst heeft een lichtzoete smaak en je kunt het eten als vervanger van rijst, quinoa en couscous. Ook kun je er een lekker ontbijt van maken in combinatie met gedroogd fruit en honing.
Gierst is een uitstekende bron van verschillende voedingsstoffen en heeft een hoger vezelgehalte dan rijst. Het is een rijke bron van onder andere B-vitamines, mineralen zoals calcium, ijzer, zink, kalium.
Gierstkorrels zijn klein en rond. Gierst wordt meestal gekookt, maar ook geroosterd is het lekker. In het laatste geval verkrijg je een nootachtige smaak. Bovendien is gierst van nature glutenvrij.
Gierst bevat meer eiwitten en ijzer dan eender welke andere graansoort. Gierst bevat veel magnesium en vitamine B en is gunstig voor het cholesterolgehalte. In Afrika en Azië behoort gierst tot één van de belangrijkste voedingsmiddelen.
Linzen zijn bij uitstek het antwoord op een gezondere voedingswijze. En met Horse gram overtref je hierin iedereen! Deze linze is de meest eiwitrijke linze die je op de aarde kunt vinden. En nog mooier, het is laag in koolhydraten en vet!
Ontdek de ultieme combinatie van gezondheid en smaak met onze Multi Gierst Dosa Mix! Deze heerlijke mix is speciaal samengesteld om je te voorzien van een voedzaam ontbijt of een lichte maaltijd boordevol natuurlijke ingrediënten.