Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Broccoli is verwant aan bloemkool. De broccoli bestaat uit een bloemknop aan een dikke steel. De smaak lijkt op die van bloemkool, maar is fijner en pittiger. Lees meer..
Broccoli is verwant aan bloemkool. De broccoli bestaat uit een bloemknop aan een dikke steel. De smaak lijkt op die van bloemkool, maar is fijner en pittiger. Rauwe broccoli is rijk aan vitamine C, K, A, en B en vezels. Daarnaast bevat het mineralen als calcium, magnesium en kalium, evenals sporenelementen als ijzer, zink en koper.
Calorieën/energiewaarde: 142 kJ/34 kcal
Vet: 0,37 g
Waarvan verzadigd: 0,04 g
Koolhydraten: 6,64 g
Waarvan suikers: 1,7 g
Vezels: 2,6 g
Proteïne: 2,82 g
Zout: < 0,01 g
Natrium: 33 mg
500 g.
Broccoli kan je het beste bewaren in de groentela van de koelkast. Dit kan ongeveer 3 tot 7 dagen. Broccoli invriezen kan ook. In de vriezer blijven broccolistronken tot 12 maanden goed.
Een portiegrootte is 225-300 gram per persoon. Dat is 1 stronk broccoli per persoon.
Met broccoli kun je echt alle kanten op. Zo kook je broccoli beetgaar of boterzacht.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen