Linzen zijn bij uitstek het antwoord op een gezondere voedingswijze. En met Horse gram overtref je hierin iedereen! Deze linze is de meest eiwitrijke linze die je op de aarde kunt vinden. En nog mooier, het is laag in koolhydraten en vet!
Geroosterde kikkererwten (Kabuli Channa) van Chakra hebben een nootachtige en romige smaak. De geroosterde kikkererwten zitten vol met eiwitten, hebben een stevige textuur en hebben een minimale hoeveelheid vet en is glutenvrij. Heerlijk als snack!
Linzen zijn een standaard ingrediënt in de Indiase keuken. Ze zijn rijk aan vezels en eiwitten. Toor Dhal linzen hebben een milde smaak met een notig aroma.
De zwartoogboon is een crèmekleurige boon met een zwarte stip. Ze bevatten veel plantaardige eiwit en essentiële aminozuren. De zwartoogboon is een goede vleesvervanger.
Rode kidneybonen worden ook wel nierbonen genoemd. Dit komt door hun nierachtige vorm. Het bekendste gerecht om te maken met rode kidney bonen is wel chili con carne. Een Mexicaans gerecht. De rode kidney boon heeft een volle en licht zoet smaak.
Deze moong dhal of mung bonen zijn natuurlijke en gesplitste mungbonen waar de buitenste schil van is verwijderd. Hierdoor zijn ze nog beter verteerbaar dan gewone mungbonen.
Rode linzen zijn een veel gebruikte linzensoort in de Indiase keuken en vinden bij ons ook steeds meer hun intrede. Het is hierdoor ideaal te gebruiken in curry's, puree, ovenschotels of voor het verdikken van soepen.
Chana dal is lekker, voedzaam en makkelijk verteerbaar. Het wordt gebruikt in soepen, salades, curry's en rijstgerechten maar kan ook worden geroosterd en vermalen tot kikkererwtenmeel (besan).
Geroosterde kikkererwten van Chakra hebben een nootachtige en romige smaak. De stevige textuur en het minimale vet maakt het een veelzijdig ingrediënt. Het is een zeer gezonde snackoptie voor zowel kinderen als volwassenen.
Geroosterde kikkererwten (Kabuli Channa) van Chakra hebben een nootachtige en romige smaak. De stevige textuur en het minimale vet maakt het een veelzijdig ingrediënt.
Kabuli Chana, ook wel bekend als kikkererwten, heeft een nootachtige en romige smaak. Zijn stevige textuur en minimale vet maakt het een veelzijdig ingrediënt.