Gierst is een uitstekende bron van verschillende voedingsstoffen en heeft een hoger vezelgehalte dan rijst. Het is een rijke bron van onder andere B-vitamines, mineralen zoals calcium, ijzer, zink, kalium.
Vingergierst staat bekend om haar zeer hoge voedingswaarden. Ragi is een rijke bron van calcium, kalium, ijzer, eiwitten, vezels en andere mineralen. Ragi is van nature glutenvrij.
Proso gierst heeft een eiwitgehalte wat vergelijkbaar met dat van tarwe, maar het aandeel van essentiële aminozuren (leucine, isoleucine en methionine) is aanzienlijk hoger in proso-gierst.
Grote gierst (Cholam) gierst reguleert de bloedsuikerspiegel. Het dagelijks consumeren van de gierst vermindert maagproblemen omdat het licht verteerbaar is. Het is een gezond alternatief voor rijst.
Boerengierst heeft een lichtzoete smaak en je kunt het eten als vervanger van rijst, quinoa en couscous. Ook kun je er een lekker ontbijt van maken in combinatie met gedroogd fruit en honing.
Gierst is een uitstekende bron van verschillende voedingsstoffen en heeft een hoger vezelgehalte dan rijst. Het is een rijke bron van onder andere B-vitamines, mineralen zoals calcium, ijzer, zink, kalium.
Gierstkorrels zijn klein en rond. Gierst wordt meestal gekookt, maar ook geroosterd is het lekker. In het laatste geval verkrijg je een nootachtige smaak. Bovendien is gierst van nature glutenvrij.
Gierst bevat meer eiwitten en ijzer dan eender welke andere graansoort. Gierst bevat veel magnesium en vitamine B en is gunstig voor het cholesterolgehalte. In Afrika en Azië behoort gierst tot één van de belangrijkste voedingsmiddelen.
Linzen zijn bij uitstek het antwoord op een gezondere voedingswijze. En met Horse gram overtref je hierin iedereen! Deze linze is de meest eiwitrijke linze die je op de aarde kunt vinden. En nog mooier, het is laag in koolhydraten en vet!
Barnyard Millet kan een goede bron van ijzer zijn voor vegetariërs. Het is een bron van voedingsvezels en eiwitten en is van nature glutenvrij. Het is voedsel met een lage glycemische index.
Kodo gierst, ook bekend als 'Kodo millet' of ‘Varagu’, is een voedzaam graan dat oorspronkelijk uit India komt. Het heeft een lichte nootachtige smaak en een stevige textuur.
Italiaans gierst, ook bekend als 'Italian millet' of ‘Thinai’, is een voedzaam graan dat oorspronkelijk uit Italië komt. Het heeft een milde smaak en een lichte textuur, vergelijkbaar met couscous.
Kleine gierst, ook bekend als 'Little millet' of ‘Samai’, is een klein en voedzaam graan dat oorspronkelijk uit India komt. Het heeft een milde smaak en een lichte textuur.
Parelgierst, ook bekend als 'pearl millet' of ‘Kambu’ of ‘Bajra’, is een voedzaam graan dat oorspronkelijk uit Afrika komt. Het heeft kleine ronde korrels en een milde, nootachtige smaak.
Kodo Millet bevat weinig calorieën en vet maar is rijk aan voedingsvezels. Het verlaagt het totale cholesterolgehalte in het bloed en bevordert gezonde darmbacteriën.