Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Chinese kool komt, hoe kan het anders, van oorsprong uit het noorden van China. Maar tegenwoordig wordt de heerlijkste Chinese kool in Hollandse kassen geteeld. Lees meer..
Chinese kool komt, hoe kan het anders, van oorsprong uit het noorden van China. Maar tegenwoordig wordt de heerlijkste Chinese kool in Hollandse kassen geteeld. Chinese kool heeft opvallend brede witte nerven net zoals paksoi.
Kenmerkend van Chinese kool is, dat deze bladgroente de uitgesproken koolsmaak mist. Hoe dichter bij het midden van de krop, hoe malser de bladeren zijn.
Calorieën/energiewaarde: 54 kJ/13 kcal
Vet: 0,22 g
Waarvan verzadigd: 0,03 g
Koolhydraten: 2,3 g
Waarvan suikers: 1,24 g
Vezels: 1,01 g
Proteïne: 1,59 g
Zout: < 0,01 g
Natrium: 67,89 mg
Los per stuk.
Een Chinese kool is in de koelkast 2 weken te bewaren.
Chinese kool smaakt prima in Oosterse, maar ook in Europese gerechten. Door zijn knapperige en enigszins zoete smaak doet Chinese kool het ook vaak goed bij kinderen.
Vooral de extra malse middelste bladeren zijn uitstekend rauw te genieten en de smaak is zeer mild en ietwat zoetig; de typerende koolsmaak mist eigenlijk volledig.
De textuur is lekker knapperig en fris, mits je ‘m niet te lang gaart. Daarom is het een uitstekende groente voor in roerbakgerechten, maar ook als basis voor bijvoorbeeld salades.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen