Boterkip is nog een relatief jong gerecht uit de Indiase keuken. Dit Indiase gerecht zorgt voor een boterzacht kipgerecht wat kan worden gegeten met rijst of naanbrood.
Asafoetida-poeder wordt gebruikt als hulpmiddel bij de spijsvertering, in voedsel als specerij en in pickles. Het werkt typisch als smaakversterker en is, samen met kurkuma, een standaardcomponent van onze Indiase keuken.
Voeg met het gemberpoeder een frisse en scherpe smaak aan je gerechten. In de Indiase keuken wordt gember veel gebruikt in visgerechten. Verder is het erg lekker in stoofschotels, brood, koekjes, cake of peperkoek.
Bijna elk gerecht wordt lekkerder met een vleugje knoflook. Met dit knoflookpoeder kun je nu snel en eenvoudig aan bijvoorbeeld je salades, vlees, groenten of hartige gerechten een heerlijke smaak toevoegen.
Moringa zaden zijn afkomstig uit de peulen van de moringa boom. De zaden kunnen worden gegeten als erwten. De smaak van de erwten kan worden vergeleken met asperges.
Gebruik laurierblaadjes voor het geven van smaak aan stoofpotten, soepen, sauzen, curry's of braadgerechten. Het heeft een krachtige aromatische geur en geeft de gerechten een hartige smaak.
Tamarinde smaakt zurig en kan net als azijn of citroensap gebruikt worden om vlees malser te maken. Het kan toegepast worden in bijvoorbeeld chutneys, curry's, sauzen, marinades of stoofschotels.
Kaneel is toch wel een van de bekendste specerijen wat in de Nederlandse keuken wordt gebruikt. Het wordt veel gebruikt als smaakmaker in zoete gerechten.
Kaneel is toch wel een van de bekendste specerijen wat in de Nederlandse keuken wordt gebruikt. Het wordt veel gebruikt als smaakmaker in zoete gerechten.
Mangopoeder geeft een frisse zurige smaak aan een gerecht. Het wordt gemaakt door gedroogde mango's te vermalen. In veel Noord-Indiase vegetarische gerechten wordt mangopoeder toegepast.