Goji bessen zijn afkomstig van de boksdoorn en worden al meer dan 600 jaar geteeld. De boksdoorn kan wel drie meter hoog worden, heeft langwerpige groene bladeren, lange doornen en paarse bloemen.
Amandelmeel van amandelen uit biologische teelt. De amandelmeel is te gebruiken als vervanging van (tarwe)meel bij zoete baksels. Amandelmeel is dé basis voor amandelspijs. Ook lekker op de bodem van appeltaart!
Jackfruit is een fruitsoort die steeds vaker terug te vinden is in de keuken als vleesvervanger. Het vruchtvlees neemt gemakkelijk alle smaken op, waardoor je het heel goed kan kruiden en marineren.
Kesar mangopulp staat bekend om de onweerstaanbare smaak van rijpe mango's. Het vruchtvlees van natuurlijk fruit heeft een dikkere consistentie en is daarom ideaal voor het maken van vruchtensauzen, ijs en pudding.
Komijn is een essentieel ingrediënt bij het bereiden van curry's, rijstgerechten en hapjes. Het is goed te combineren met koriander en kruidenmengsels zoals Garam Masala en Curry poeder.
De licht zure pitjes van de granaatappel zitten boordevol koolhydraten, mineralen (o.a. Kalium) en vitamine C. De pitjes hebben tevens een ontstekingsremmende werking.
Phool Makhana kunnen worden gekookt of geroosterd om als snack te eten, of tot meel worden gemalen voor gebruik in bakken, puddingen en snoepjes, of worden gemengd in gerechten zoals de kleverige rijstknoedel die bekend staat als bajang en in desserts.