Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
De radijs is peperachtig van smaak. Heerlijk als snack of om wat extra pit aan je salade toe te voegen. Radijs is kerngezond en zit bomvol vitamine C en mineralen. Bovendien is het goed voor bijvoorbeeld je lever, je huid en je hart! Lees meer..
De radijs is peperachtig van smaak. Heerlijk als snack of om wat extra pit aan je salade toe te voegen. Radijs is kerngezond en zit bomvol vitamine C en mineralen. Bovendien is het goed voor bijvoorbeeld je lever, je huid en je hart!
Calorieën/energiewaarde: 76 kJ/18 kcal
Vet: 0,2 g
Waarvan verzadigd: 0 g
Koolhydraten: 2,5 g
Waarvan suikers: 2 g
Vezels: 1,2 g
Proteïne: 0,03 g
Zout: > 0,01 g
Natrium: 20 mg
Per bos.
In de koelkast blijft de radijs nog enkele dagen goed. Als je de worteltjes in het water zet, dan blijven ze zelfs langer dan een week perfect.
De radijs word meestal rauw gegeten en heeft dan een pittige smaak. Echter, hoe verder je hem schilt, hoe minder pittig hij wordt. Vaak doet men voor de smaak een beetje zout over de radijs of eet men het met een dipsausje. Radijs is ook geweldig voor in een salade en geeft vaak net een beetje extra variatie. Ook kan je de radijs roerbakken of koken, ook al valt dan wel de pittige smaak weg. Kortom, je kunt lekker met radijsjes experimenteren.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen