Ze helpen bij de spijsvertering en gewichtsvermindering en zitten boordevol voedingsstoffen zoals proteïne. Salades, soepen of sandwiches: er zijn veel manieren om van deze voedzame linzen te genieten.
Geroosterde kikkererwten (roasted chana) van TRS hebben een nootachtige en romige smaak. De stevige textuur en het minimale vet maakt het een veelzijdig ingrediënt.
Zwarte peper wordt in India in de zon gedroogd en na een zorgvuldige reiniging vermalen en verpakt. Zwarte peper is scherper van smaak en aromatischer dan witte peper.
Knoflook en gember paste is een essentieel onderdeel in de Indiase keuken. Een theelepel van deze pasta is vergelijkbaar met 2,5 cm gember en 2 teentjes knoflook.
Kesar mangopulp staat bekend om de onweerstaanbare smaak van rijpe mango's. Het vruchtvlees van natuurlijk fruit heeft een dikkere consistentie en is daarom ideaal voor het maken van vruchtensauzen, ijs en pudding.
Deze mung dal of mung bonen zijn natuurlijke en gesplitste mungbonen waar de buitenste schil van is verwijderd. Hierdoor zijn ze nog beter verteerbaar dan gewone mungbonen.
Komijn is een essentieel ingrediënt bij het bereiden van curry's, rijstgerechten en hapjes. Het is goed te combineren met koriander en kruidenmengsels zoals Garam Masala en Curry poeder.
De licht zure pitjes van de granaatappel zitten boordevol koolhydraten, mineralen (o.a. Kalium) en vitamine C. De pitjes hebben tevens een ontstekingsremmende werking.