Semolina is een grof type bloem, meestal gemaakt van durumtarwe (extra harde tarwe). Na het malen worden de zemelen verwijderd en blijft er griesmeel over.
Tarwemeel is een belangrijk ingrediënt in de Indiase keuken. Het tarwemeel helpt u onder andere bij het bereiden van traditionele Indiase platte broden als Roti en Naan.
Rijstmeel is populair in Zuid-India en kan op veel manieren worden gebruikt. Dit van nature glutenvrij meel kan worden gemengd met andere meel om te bakken en wordt meestal gebruikt als een alternatief van tarwe meel.
Sesamballen, een lekkere snack en heerlijk om te eten als tussendoortje. Een hapklaar tussendoortje van Jaggery en sesamzaad. Dit tussendoortje is glutenvrij en smaakt heerlijk zoet.
Vatha Kulambu Masala zorgt voor een eenvoudige pittige en heerlijke curry gemaakt van kleine uien gekookt in tamarindewater dat is gekruid met andere ingrediënten zoals kurkumapoeder, asafoetida enz.
Een heerlijk exotisch Indiaas gerecht waarbij schapen- of lamsvlees heerlijk wordt bereid. Het bijgaande recept zorgt voor heerlijk mals schapen- of lamsvlees. Dankzij de kruidenmix is de smaak voortreffelijk!
Kulambu Chilli Masala is een kruidenmix als basis voor het maken van een curry. Maak de lekkerste vis curry, ei curry, tomaten curry, tamarind curry of fenegriek curry.
Garam Masala is een mix van gemalen kruiden die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken om zowel vleesgerechten als vegetarische gerechten op smaak te brengen.
Aachi Curry Masala is een mooie mix van kruiden zoals koriander, komijn, peper en meer belangrijke specerijen. Het geeft een prachtige kleur en een uitstekende smaak aan jouw curry.
Chilli Chicken Masala is een kruidenmix om stukjes kip heerlijk op smaak te brengen met traditioneel Indiase kruiden en specerijen. Creëer nu het exacte gerecht zoals het ook in de Indiase restaurants wordt geserveerd.
De poedervorm van samengestelde asafoetida is gemakkelijk te gebruiken en is een essentiële smaakversterker voor elk gerecht. Asafoetida staat in de Indiase keuken bekend voor zijn positieve werking op de spijsvertering.
Aachi Sambar Powder is een kruidenmix om een eerlijk pittige sambar met groenten te maken. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht volgens authentiek Indiaas recept. De groentestoof is naar eigen smaak aan te vullen met groenten.
Met deze Rasam Powder maak je een beroemd Zuid-Indiase gerecht wat erg lekker is in combinatie met witte rijst. Veelal dient het als voorgerecht en het is enigszins vergelijkbaar met soep.