Geroosterde rode rijstmeel is een veelzijdig ingrediënt dat wordt verkregen door rode rijstkorrels te roosteren en vervolgens fijn te malen tot een poederachtige consistentie.
Ongeroosterde witte rijstmeel is een veelzijdig ingrediënt dat wordt verkregen door witte rijstkorrels te malen tot een fijn poeder. Het heeft een lichte kleur en een neutrale smaak.
Geroosterde witte rijstmeel is een veelzijdig ingrediënt dat wordt verkregen door witte rijstkorrels te roosteren en vervolgens fijn te malen tot een poederachtige consistentie. Het heeft een lichte kleur en een milde, nootachtige smaak.
Geroosterd Urad meel is een pure en verse meel gemaakt van de Urad boon. Het zit boordevol voedingsstoffen zoals eiwitten en vezels. Het is ideaal bij vegetarische gerechten.
Gram flour (kikkerwtenmeel), ook wel bekend als chickpea flour of besan flour, wordt veel gebruikt in de Indiase keuken. Het is een lichtgeel gekleurd meel met een fijne textuur. Het heeft een nootachtige smaak en een hoog eiwitgehalte.
Jay Brand rijstmeel wordt gemaakt van gemalen rauwe rijst en wordt gebruikt om snacks, hartige gerechten, rijstnoedels en sommige Indiase pannenkoeken te maken, zoals appams en dosa.
Rijst is sinds historische tijden het hoofdvoedsel van India. Een variant van deze rijst is de gemalen vorm ervan, die lange tijd kan worden bewaard en kan worden gebruikt om instantrecepten te maken.
Vingergierst meel of ragi meel is een voedingssupplement dat rijk is aan calcium, vezels, eiwitten, ijzer en andere mineralen.
Het meel kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten, zowel zoet als pittig van aard.