"Best" sojasaus van Mee Chun is een donkere sojasaus en wordt langer gerijpt dan lichte sojasaus, bovendien wordt er karamel aan toegevoegd waardoor het een dikke, donkere, bijna stroperige saus wordt.
Met deze biologische Thaise zoete chilisaus kun je alle kanten op. De saus is zoet en pittig van smaak en daarom geschikt voor veel Aziatische gerechten.
Asafoetida-poeder wordt gebruikt als hulpmiddel bij de spijsvertering, in voedsel als specerij en in pickles. Het werkt typisch als smaakversterker en is, samen met kurkuma, een standaardcomponent van onze Indiase keuken.
Aachi Madras Sambar Powder is een kruidenmix om een eerlijk pittige sambar met groenten te maken. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht volgens authentiek Indiaas recept. De groentestoof is naar eigen smaak aan te vullen met groenten.
Deze kleine ronde pepers zijn gedroogd en gezout. Ze kunnen worden toegevoegd aan gerechten maar ook kunnen ze lichtjes gebakken gegeten worden. Erg populair in Zuid-India waar ze als bijgerecht worden geserveerd.
Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoeveelheid sporenelementen en mineralen die steenzout bevat, bijvoorbeeld calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer. Dat betekent dat je veel minder zout nodig hebt voor een zoute smaak.
Gele mosterdzaad is wat milder dan zwart mosterdzaad. De mosterdzaadjes zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Mosterdzaad stimuleert de doorbloeding van de keelholte en versterkt het natuurlijk afweersysteem.
Ajwain of Ajowan (koningskomijn) wordt in Inda veel gebruikt in broden, taarten en in groenten-, curry- en dahlgerechten en bij vis. Tevens is het smaakvol bij bonen of aardappelen. Veelal wordt het gekookt, geroosterd of even meegebakken in olie of boter