Knoflook en gember paste is een essentieel onderdeel in de Indiase keuken. Een theelepel van deze pasta is vergelijkbaar met 2,5 cm gember en 2 teentjes knoflook.
Komijn is een essentieel ingrediënt bij het bereiden van curry's, rijstgerechten en hapjes. Het is goed te combineren met koriander en kruidenmengsels zoals Garam Masala en Curry poeder.
De licht zure pitjes van de granaatappel zitten boordevol koolhydraten, mineralen (o.a. Kalium) en vitamine C. De pitjes hebben tevens een ontstekingsremmende werking.
Phool Makhana kunnen worden gekookt of geroosterd om als snack te eten, of tot meel worden gemalen voor gebruik in bakken, puddingen en snoepjes, of worden gemengd in gerechten zoals de kleverige rijstknoedel die bekend staat als bajang en in desserts.
Foelie is een in de keuken gebruikte specerij met een vrij zachte smaak. Foelie is de gedroogde zaadmantel van de muskaatnoot, afkomstig van de muskaatboom.
TRS nigella zaden zijn bijna geurloos en hebben een milde peperige smaak. Deze kun je versterken door ze te roosteren of aan te bakken in een olie naar jouw keuze.
Een heerlijk exotisch Indiaas gerecht waarbij schapen- of lamsvlees heerlijk wordt bereid. Het bijgaande recept zorgt voor heerlijk mals schapen- of lamsvlees. Dankzij de kruidenmix is de smaak voortreffelijk!
Steranijs heeft een lichtzoete smaak die heel goed tot zijn recht komt in pittige gerechten. Het wordt zowel in de Indiase als de Chinese keuken gebruikt.