Hele rode pepers zijn ideaal om onze gerechten meer pit te geven.
Het is bekend dat de Indiase keuken een royale hoeveelheid kruiden bevat, waardoor het eten niet alleen beter smaakt, maar ook veel gezondheidsvoordelen biedt.
Gebruik dit traditionele Zuid-Indiase chutneypoeder om idly, dosa etc. heerlijk gekruid te maken. Een perfecte mix op basis van linzen en pittige kruiden zoals rode pepers, asafoetida en curry bladeren.
Ooit gefrustreerd geweest over hoe flauw je sambar smaakt? Ben je het zat om te veel kruiden aan je gerecht toe te voegen en krijg je niet de authentieke smaak die je wilt? Zoek niet verder, want dit is de sambar waar je naar op zoek was.
Zwarte peper wordt in India in de zon gedroogd en na een zorgvuldige reiniging vermalen en verpakt. Zwarte peper is scherper van smaak en aromatischer dan witte peper.
Komijn is een essentieel ingrediënt bij het bereiden van curry's, rijstgerechten en hapjes. Het is goed te combineren met koriander en kruidenmengsels zoals Garam Masala en Curry poeder.
De licht zure pitjes van de granaatappel zitten boordevol koolhydraten, mineralen (o.a. Kalium) en vitamine C. De pitjes hebben tevens een ontstekingsremmende werking.
Phool Makhana kunnen worden gekookt of geroosterd om als snack te eten, of tot meel worden gemalen voor gebruik in bakken, puddingen en snoepjes, of worden gemengd in gerechten zoals de kleverige rijstknoedel die bekend staat als bajang en in desserts.
Foelie is een in de keuken gebruikte specerij met een vrij zachte smaak. Foelie is de gedroogde zaadmantel van de muskaatnoot, afkomstig van de muskaatboom.
TRS nigella zaden zijn bijna geurloos en hebben een milde peperige smaak. Deze kun je versterken door ze te roosteren of aan te bakken in een olie naar jouw keuze.
Een heerlijk exotisch Indiaas gerecht waarbij schapen- of lamsvlees heerlijk wordt bereid. Het bijgaande recept zorgt voor heerlijk mals schapen- of lamsvlees. Dankzij de kruidenmix is de smaak voortreffelijk!